domingo, 10 de noviembre de 2013

MIJO

MIJO

(Mijo, ura, kipula, berakatza, zanahorixa, kalabaziña, gatza, perexila,...)

(Mijo, agua, cebolla, ajo, zanahoria, calabacín, sal, perejil,...)

Rezeta hau orrialde hontan ikusitako errezetan bersiño bat da: (la receta es una versión de la receta que aparece en el link) http://www.haztevegetariano.com/receta/4273/pastel_de_mijo_y_esparragos_trigueros

OSAGAIAK:
  • Mijo (baso erdi)
  • Ura (baso 1 eta erdi) (ura mijo baino 3 aldiz gehixau)
  • Kipula
  • Berakatza
  • Zanahorixa
  • Kalabaziña
  • Gatza
  • Perexila

Lelengo mijo urakin garbitxukou.



Gero kipula, berakatza eta zanahorixa moztuko ditxugu, eta lapiko baten, olixo apur batekin, 10minutu iñ.




Behin 10 minutu pasautakuan; mijo, perexila, eta kalabaziña botako ditxugu lapikora, eta sua altu jarriz, gatza botakotzau. 

Gero ura bota, eta irakiten hasten danian, sua bajau, eta 35minutu utzikotzau itxen bueltak emun barik, eta tapauta.






Bukatzeko, basotxo baten jarri, apur 1 aplastau, eta basuai buelta emun forma hartzeko. Molderen bat eukiz gero, igual hobeto gelditxuko da, baina daukogunakin inprobisetia be ondo dau :)

ON EGIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




ensaladatxo bat onduan jarri ta lixtoo

............................................................................................................................................

INGREDIENTES:
  • 1/2 vaso de mijo
  • 1 vaso y medio de agua
  • Cebolla
  • Ajo
  • Zanahoria
  • Calabacín
  • Perejil 
  • Sal

Primero limpiamos el mijo con agua.



Luego cortamos la cebolla, el ajo y la zanahoria, y en un cazo con un poco de aceite, lo cocinamos por unos 10 minutos.



Después cortamos el calabacín y el perejil, y junto al mijo, le echamos al cazo. Subimos el fuego y le echamos sal. Luego le añadimos el agua, y cuando hierva, le bajamos el fuego, lo tapamos, y dejamos que se cocine por 35 minutos sin darle vueltas.




Una vez esté hecha, ponemos un poco de la masa en una traza, y luego en un plato, le damos la vuelta a la traza para que coja forma. (Si tenéis un molde cuadrado, o redondo, pues será un poco más fácil)

Y listoo;
QUE APROVECHE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lo podéis acompañar con una ensalada :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario