lunes, 16 de septiembre de 2013

"TORTILLA" VEGANUA

"TORTILLA" VEGANUA

(Garbantzo hirina, eta tortilla itxeko erabiltzen doguna)

(Harina de garbanzo, y lo que utilizemos para hacer tortillas)

OSAGAIAK:
  • Garbantzo hirina (kutxarada bat)
  • Ura (kutxarada bat)
  • patatak, pisto,...
Nik patata "tortilla", txanpiñoi "tortilla" eta pisto "tortilla" daukot iñda, baina normalian erabiltzen dozuena aldozu erabili.

Garbantzo hirina eta ura nahastu, arrautzakin itxen dan tortillan moduko konsistentzia lortu arte. Bakoitzetik kutxarada bat jarri, igual ura apurtxo bat gehixau.

Gero tortillan "barruzkuaz" nahastu, eta sartakiñian jarri, olixo tanta batekin, literalki.

Utzi 2 minutu edo alde batetik itxen, eta gero bueltia emun; niri normalian apurtu itxen jat, baina kontuz iñda, ondo aljatzue urten :)
Beste aldetik beste 2 minutu itxen utzi, eta ondion iñda ez dauela ikusten bou, niri apur bat tostauta gelditzia gustetan jat, beste bueltatxo bat emun

Lodiera bakoitzan gustura gelditzen da, eta formia be. (Igo ditxuten argazkixetan ez da oso forma politxa urten. Berriz itxen dotenian, igokot beste argazki bat)

garbantzo hirina eta ura nahastu 





Nahidozunakin jan, eta bestela bera bakarrik, oso ona gelditzen dala!!

ON EGIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.................................................................................................

INGREDIENTES:
  • Harina de garbanzo (una cucharada)
  • Agua (una cucharada, o un poco más)
  • Lo que queramos: patatas, champiñones, pisto...
Mezclar la harina de garbanzo con agua hasta conseguir la consistencia deseada. Queremos que no quede muy espeso pero tampoco muy líquido. Tiene que quedar "pegajosa".


Luego echamos a la mezcla de harina y agua los ingredientes que hayamos preparado para la "tortilla"

Ponemos una sartén con una gota de aceite (literalmente), y echamos nuestra mezcla.
Cocinamos unos 2 minutos por cada lado, y si vemos que todavía no ha cogido un poco de color, lo cocinamos un poco más.


Y el resultado:


QUE APROVECHE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






No hay comentarios:

Publicar un comentario