domingo, 29 de diciembre de 2013

"Saltxitxa" beganuak

SALTXITXA BEGANUAK

(copos de quinoa, tofu ahumado, ura, anakarduak (edo pipas de girasol), harina de lino, gatza, berakatza, espeziak)

(copos de quinoa, tofu ahumado, agua, anacardos (o pipas de girasol), harina de lino, sal, ajo, especias)


OSAGAIAK:
  • 125gr copos de quinoa *
  • 250gr tofu ahumado
  • 225ml ura
  • 50gr pipas de girasol (berez rezeta originalian anakarduak jartzen ditxu, bñ ez naukon)
  • 15gr harina de lino
  • 15gr gatza
  • 4 berakatz
  • espeziak
    • 1/4 kutxaradita albahaca, 1/4 kutxaradita oregano, 1/4 kutxaradita laurel
    • 1/2 kutxaradita pipermiña, 1/2 kutxaradita clavo
    • 1 kutxaradita paprika (igual 1/2 kutxaraditakin nahikua da)
* Nik konfundiruta, COPOS de quinoa bota biarrian, quinoa normala bota notzan, orduan nahasketa ez jaten siku gelditzen, eta hurun apur bat bota biar izan notzan. Albozue hobeto copuak erabili


clavo falta da argazkixan 




Lelengo quinoan kopuak 225ml uretan jarrikou

berez copos izan biko zien...
Ez badaukozue linon huruna, linon hazixak hartu, eta molinillo baten txikitu.


linuan hazixak osorik

Kinoa urakin ezik, beste dana procesadoran jarrikou:


txikitu...



Gero paprika bota notzan, ta gorritxuau gelditxu zan:


Kinoa urakin eta procesadorako masa juntau iñgo ditxugu:


Niriak ur asko zaukonez, hurun apur bat bota notzan, espeltana.
Gero masan zatixak hartu, eta film plastiko baten jarriko ditxugu, eta plastilina izango bazan moduan, forma luxezka emun. Nahidogun forma aldotzagu emun, bñ kasu honetan saltxitxa itxurakua da rezeta originalekua be, baina borobilak, hanburgesa antzekuak... be aldie iñ


Behin masa dana plastikuetan daukogunian, egosten jarriko ditxugu al vapor 30 minutu.


holan gelditxuko zien behin egositxa eta moztuta dazenian


Gero sartakiñetik, plantxatik, kazuetan saltsaren batekin alditxugu jarri. Nik plantatik pasau ditxut, eta piper gorri egosi batzuk jarri dotzat




Tortilla mexikano baten barruan be aldogu sartu, eta kipula, espinakak, piper gorrixak...jarri:





ON EGIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.................................................................................................................

INGREDIENTES:
  • 125gr copos de quinoa *
  • 250gr tofu ahumado
  • 225ml agua
  • 50gr pipas de girasol (en la receta original ponía anacardos, pero no tenía)
  • 15gr harina de lino (si no tenéis la harina, coger las semillas de lino, y moléis en un molinillo)
  • 15gr sal
  • 4 dientes de ajo
  • especias
    • 1/4 cucharadita albahaca, 1/4 cucharadita orégano, 1/4 cucharadita laurel
    • 1/2 cucharadita pimienta negra, 1/2 cucharadita clavo
    • 1 cucharadita paprika (igual con 1/2 cucharadita más que suficiente)
* No me di cuenta de que eran COPOS de quinoa, y utilicé quinoa normal... por lo tanto, la masa me quedó pegajosa, y le tuve que añadir un poco de harina (utilicé de espelta)


Primero ponemos los copos de quinoa a remojar en los 225ml de agua


Ponemos los demás ingredientes en la procesadora



Mezclamos la masa de la procesadora con la quinoa y el agua, y amasamos.


Luego cogemos trozos de masa, y los ponemos en papel film y les damos la forma que queramos


Una vez que hayamos puesto toda la masa en film, lo ponemos a cocer al vapor unos 30minutos.


Luego cortamos al tamaño que deseemos, y le quitamos el film:


Para finalizar, los pasamos por la sartén, o por la plancha, o lo ponemos en una cazuela con alguna salsa... Yo los he pasado por la plancha y los he acompañado con unos pimientos rojos asados:



También se puede poner en una tortilla de trigo o de maíz, y servirlo con lo que queramos:




QUE APROVECHE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario