jueves, 4 de julio de 2013

BROWNIE BEGANUA

BROWNIE BEGANUA

(intxaurrak, datilak, aranak, pasak, eta algarroba) 

(nueces, dátiles, ciruelas, pasas, y algarroba)

Brownie beganuak itxeko bie dien osagaiak: (ez dot kantitate espezifikorik erabili; masa pegau itxen danian, hori da puntua)

  • Intxaurrak
  • Datilak, aranak, pasak
  • Algarroba (cacao-an ordezkua)

intxaur batzuk aparte utzi, gero brownie-xan gañian jartzeko
(batzuk txokolate zatixak jartzen dotzie, hori bakoitzan gustora)
Intxaurrei oskola kendu, eta datilei hezurra (aranak hezurra badaukie, horrei be kendu)

Procesador de alimentos hartu, eta intxaurrak txikitu:




Behin intxaurrak txikituta dazenian, argazkixan ikusten dan moduan, orduan hasi datilak, pasak, eta aranak botatzen, eta txikitzen. EZ BOTA DANA BATERA, POLIKI-POLIKI JUN BOTATZEN.
Gero batzutan gelditxu procesadoria, eta begiratu nahi dogun masa konsistentzia lortu dogun.





Gero nahidogun masa lortu ostian, algarroba bota (bakoitzak bere gustura. Txokolatian zaporia ez da berdina, baina pertsonalki, algarroban gustua be asko gustetan jat; probau eta ez bajatzue gustetan, hurrenguan cacao bota, ta lixto)    

                                                             

Fratel batera bota, eta eskuekin aplastau, bildur barik!!! 
Dana aplastau ostian, intxaurrak, txokolate zatixak... (guredana) gañian bota, eta aplastau masa barruruntz. Hementxe nire brownie-xa zela gelditxu dan:


JATEKO PREST!!!!!! :)

ON EGIN

niria bukatu orduko xagutxoren bat ibili da.. :)

.....................................................................................................................

Los ingredientes para hacer los brownies veganos:
  • nueces
  • dátiles, ciruelas y pasas
  • algarroba
Antes de nada, quitarle la cáscara a las nueces, y los huesos a los dátiles y a las ciruelas en caso de que las tengan.

Después echaremos mano de la procesadora de alimentos, y tiraremos las nueces. Cuando estén bien machacadas, iremos echando poco a poco los dátiles, las ciruelas, y las pasas. Ir mirando de vez en cuando la masa, y parar de procesar cuando consigamos una masa que se pegue.
Le echamos la algarroba, y los procesamos un poco más, hasta que éste se incorpore.

Cogemos un plato, y aplastamos la masa, después, ponemos encima nueces, chips de chocolate... lo que a cada un@ se le ocurra y sea de su gusto.

QUE APROVECHE!!!!!!!

......................................................................................................

Ingredients:

  • Walnuts
  • Dates, dried plum and raisins
  • carob powder
We put the walnuts in the food processor and we blend until the chunks are really small. Then while the food processor is working, we through the dates, the plums and the raisins in, and we process until we get a consistency we need. (The dough has to be sticky so we can make the brownie)

Once we have the sticky dough, we put a tablespoon (depending of the quantity we have of walnuts and dates,plums,raisins) of carob powder, and we process everything until we get a dark dough. (Instead of carob, we can use cacao powder. I like the taste that the carob gives to the brownie, but not everyone like it)

ENJOY IT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!