FALAFEL
(Garbantzuak, zanahorixa, kipula, berakatza, perexila, gatza, olixua eta huruna)
(Garbanzos, zanahoria, cebolla, ajo, perejil, sal, aceite y harina)
Falafel itxeko egun bat lenau hasi bida; garbantzuak aurreko gabian uretan utzi bidie, gero ez egoteko hain gogorra
Osagaiak:
- Garbantzuak (8 ordu uretan utzi eta gero ura kendu)
- Zanahorixa
- Kipula
- Berakatza
- Perexila (frexkua bada hobeto, baina nik ez naukon)
- Gatza
- Olixua
- Huruna (integrala erabili dot, baina normalakin be ondo urtetzen da)
Gero zanahorixa txikitu errexau itxeko. Kutxilluaz edo janarixan procesadoriaz alda iñ. Nik procesadoriaz iñdot
kipula, berakatza eta zanahorixa txikituta |
Behin zanahorixa procesadoretik kendutakuan, garbantzuak bota, eta txikitu.
Beste ingredientiak bota garbantzuei (zanahorixa, berakatza, kipula, gatza eta perexila)
Dana nahastu
Gero huruna eta olixua hartu, eta bota bakoitzetik apur bat. Nahi dogu lortu pegau itxen dan masa bat, gero borobiltxuak itxeko.
berriz dana nahastu huruna eta olixua botatzerakuan |
ze kuxidade.. eta lurrera be jauzi jat :) |
Tostatzen dienian bi aldetatik, atera |
LIXTOOO, JATEKO PREST. Gero salsaren bat edo al jako bota, normalian tahini (sesamo semillen krema), baina etxian itxen saiatu nintzen, eta gustua fuertia pentsau jaten...
ON EGIN!!!!!
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Ingredientes:
- Garbanzos (tener a remojo 8 horas o durante la noche, y a la mañana, quitarle el agua)
- Zanahoria
- Cebolla
- Ajo
- Perejil
- Aceite
- Harina (yo he utilizado el integral, pero se puede utilizar el normal)
- Sal
Cortar la zanahoria en trozos muy pequeños para que sea más fácil después juntarlo con los garbanzos. (Yo lo he hecho en el procesador de alimentos, pero se puede hacer con una cuchillo)
Después de retirar las zanahorias cortadas del procesador, tiramos los garbanzos, y los "trituramos". Una vez estén los garbanzos muy pequeños, echamos el resto de los ingredientes (la zanahoria, el perejil, el ajo, la cebolla y la sal) y los mezclamos en la procesadora.
Después le echamos la harina y el aceite. Queremos conseguir una consistencia para poder hacer bolas con la masa.
Una vez hechas las bolas, ponemos un poco de aceite en una sartén y las freímos por los dos lados hasta que estén tostados. Luego se suela servir normalmente con tahini (crema de sésamo), pero lo intenté hacerlo en casa y me pareció que tenía un sabor muy fuerte... Podéis probarlo o si preferís, podéis ponerla alguna salsa que os guste. (Con aguacate machacado queda muy bien)
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